Här hittar du aktuella händelser som Scouterna anordnar eller berörs av.

Just nu är arrangemang inte inlagda i kalendariet. Dessa hittar du istället under sektionen läger och äventyr.

ons
Digital ledarträff – Djupdykning i bevismärken
Sep 23 kl. 18:00 – 20:00

Träffarna sker via mötesverktyget Zoom och startar 18.30 med drop in från kl 18. Du kommer på förmiddagen samma dag få ett mejl med möteslänken. För att undvika tekniska problem när mötet startar vill vi att du är ansluten till mötet senast 18.15 (därefter kan du stänga av kamera och mikrofon till det att träffen startar). Träffen är klar klockan 20.

23 september: Djupdykning i bevismärken

Som ung scout är bevismärken ett av de stoltaste ögonblicken när man får sitt knivbevis eller yx- och sågbevis. Nu finns dessutom nya bevismärken, ett för stormkök och flera för sjöscouter. Men hur ska scouten göra för att du ska känna dig trygg i att lämna över ett bevismärke? Hur pratar man om kniven och vad gör man om man behöver ta tillbaka ett märke? Detta pratar vi om, delar erfarenheter och får inspiration från andra!

tis
Digital ledarträff – Såhär planerar och genomför vi hajker och övernattningar
Okt 13 kl. 18:00 – 20:00

13 oktober: Såhär planerar och genomför vi hajker och övernattningar

Kanske är den första hajken eller övernattningen (för många första gången någonsin utan familj) den mest spännande och nervösa utfärden man gör som scout? Många skulle nog säga att den skräckblandade förtjusningen full av förväntan och nervositet när man åker på scoutläger eller hajk aldrig ger sig. Så hur gör vi dem till ett minne man pratar om efter många år? Hur bygger vi in ett symboliskt ramverk med tema? Vilka risker finns att åka iväg?

mån
Digital ledarträff – Demokrati + målspår = unga som gör världen bättre
Nov 2 kl. 18:00 – 20:00

2 november: Demokrati + målspår = unga som gör världen bättre

I november är det dags för Demokratijamboree och medlemmarna får där chansen att demokratiskt påverka organisationens framtid. Men hur pratar vi egentligen om demokrati och påverkansmöjligheter med våra scouter? Hur kopplar vi det fluffiga ordet demokrati till målspår? Med inspiration från projektet Världsförbättrarna och Min Demokratihandbok djupdyker vi i in i hur kåren kan arbeta för att scouterna själva ska ta en mer aktiv roll i beslutsfattandet.

tor
Digital ledarträff – Om kommunikation och sociala medier
Dec 3 kl. 18:00 – 20:00

3 december: Om kommunikation och sociala medier

Engagerande och, för målgruppen, relevant kommunikation är A och O. Men hur skapar man just relevant kommunikation för målgruppen? Och vem är målgruppen? Vi fördjupar oss i kårens närvaro på sociala medier, bild– och enklare videoproduktion och knep för att skapa engagemang på sociala medier.