Är du Scouternas nästa styrelsemedlem?

Snart är det dags för Demokratijamboree 2020 – och det innebär att det är dags att välja nya personer som vill sitta i Scouternas styrelse. Är det kanske du? Eller känner du någon som du tror skulle passa? Ända till 30 Läs mer »

Styrelsen sammanfattar 2017

Hej! 2017 har på många sätt varit ett händelserikt år för Scouterna! Vi i styrelsen vill på detta enkla sätt försöka att summera de stora händelserna under året när vi nu går in i nästa. Självklart har det hänt en Läs mer »

Styrelsemöte via Skype i april

Styrelsemöte 11 april Efter en underbart solig tisdag så ringde styrelsen in via Skype för att avhandla kvällens styrelsemöte. Agendan var som vanligt väl tilltagen med omkring 60 sidor förberedande material att sätta tänderna i innan mötet. En av de Läs mer »

Fast punkt på varje styrelsemöte

Något som händer varje styrelsemöte är att styrelsen får en verksamhetsrapport från generalsekreteraren om vad som har hänt sedan sist. På årets första styrelsemöte fick vi bland annat ta del av: Vårt statsbidrag blev mindre än budgeterat, och ett förslag Läs mer »

Årets första styrelsemöte

Den 2 februari var det dags för årets första styrelsemöte och därtill det första mötet som den nuvarande styrelsen hade efter överlämningen som skedde i december. Fokus under dagen låg till stor del på information om organisationen och dess olika Läs mer »

Välkommen (tillbaka till) Scouternas styrelseblogg!

Under 2017 kommer vi i Scouternas styrelse att prova ett delvis nytt sätt att berätta om vad vi pratar om på våra styrelsemöten. Utöver protokollen, som ibland kan vara lite tunga att läsa igenom, så kommer vi att publicera ett Läs mer »

Test

test

Om könstillhörighet i WAGGGS och WOSM

Som uppföljning på motionen från demokratijamboreen 2014 ang individer med annan könstillhörighet än pojke eller flickas medlemskap i världsorganisationerna, kommer här en kort uppdatering från ICarna och IC forum i Gdansk.   Kort teknisk fakta: Scouterna är som organisation medlem Läs mer »

November i Skatboet

Förra helgen var det dags för styrelsens tionde möte för året. Det var ett tag sen vi sågs, oktobermötet tog vi över telefon och mötet innan dess var i september på Scoutforum.   Vi sågs på Skatboet i Stockholm och Läs mer »

Styrelsemöte på Scoutforum

I helgen var det Scoutforum och fler än 400 scouter möttes på Ransberg i Värmland. Här är en film där du kan se vad vi i styrelsen gjorde och fick ut av helgen.