Vi sätter fokus på barns rättigheter

PatrikHedljungWSJ2019109

Sedan 1 januari är Barnkonventionen lag – och barns rättigheter är kanske mer på agendan än någonsin. Därför sätter vi nu lite extra fokus på detta med Scouternas barnrättsmånad!

Självklart är barns rättigheter superviktigt för oss på Scouterna – och för att uppmärksamma Barnkonventionen lite extra lyfter vi under en månad olika aspekter av barns rättigheter. I våra sociala kanaler kommer du bland annat hitta tips på aktiviteter, material och information om våra fantastiska webbkurser Trygga möten och Anpassat ledarskap. Håll koll i flödet på Facebook, Twitter och Instagram!

Dessutom blir det en stor final i nästa nummer av tidningen Scout som kommer ut i februari. Redan nu kan du lyssna på det allra första avsnittet av vår podd ”Scouter frågar”. Där pratar våra unga talespersoner Agnes Comstedt och Alva Jansson med Barnombudsmannen Elisabeth Dahlin om vad det egentligen innebär att barnkonventionen blir lag, vad man som ung kan göra om ens rättigheter kränks.

Du hittar den på Spotify, Podcaster och Acast – det är bara att söka på ”Scouter frågar”!