Tillsammans får vi 100% scout att explodera i sociala medier

MF110804-_MG_6556-3

På söndagen den 21 september är det 100% scout. En dag då vi visar för omvärlden att vi är scouter. Det kan vi göra på många olika sätt och i år kan vi tillsammans, genom en så kallad Thunderclap, skapa ett enormt genomslag med vårt budskap via sociala medier. Var med du också!

Vi är många och vi är stolta, vi är lika men ändå olika. Målet med dagen 100% scout är att synliggöra Scouterna i samhälle, att visa att vi finns överallt och att vi är en del av den globala fredsrörelsen. Förutom att du tar på dig scoutdräkten och visar omgivningen att du är 100% scout kan du vara med i en gemensam kampanj i sociala medier. Genom en Thunderclap utnyttjar vi kraften i att vi exakt samtidigt publicerar exakt samma budskap på Facebook, Twitter och Tumblr!

Så här deltar du i Thunderclap

För att delta i Thunderclap-kampanjen klickar du på Join this Thunderclap och godkänner att 100% scout-budskapet delas på din Facebook, Twitter och/eller Tumblr på söndag kl. 17.00. Det här är budskapet som också kommer att innehålla en länk till www.bliscout.nu.

Skärmavbild 2014-09-12 kl. 17.08.59

Om vi på söndag är fler än 250 personer som deltar kommer budskapet att fylla alla sociala medier-flöden exakt samtidigt på söndag kl. 17.00. På så sätt skapar vi tillsammans maximal genomslagskraft i sociala medier och når svindlande många människor. Det är självklart gratis att delta.

Hur funkar Thunderclap?

Vill du veta mer om Thunderclap och se exempel på andra organisationer som använt sig av verktyget?

Kolla på filmen som förklarar hur Thunderclap funkar »

Läs mer om lyckade Thunderclap-kampanjer »

100% scout i din profilbild

Självklart kan du även i år passa på att visa att du är 100% scout genom att ladda upp ett vattenmärke till din profilbild på Facebook och Twitter.

Fixa en vattenstämpel till din profilbild »