Tack till er som sparar med hjärtat i Swedbank Humanfond

Hjärta_vitt

Varje år i samband med Alla hjärtans dag delar Swedbank Humanfond ut de pengar som sparare bidragit med, till en lång rad ideella organisationer. Scouterna tog i år emot över en halv miljon kronor, pengar som skapar möjlighet att erbjuda scouting för ännu fler barn och unga.

563 494 kronor var summan som Swedbank Humanfond gav till Scouterna i samband med det årliga eventet Hjärtedagen, som ägde rum den 14 februari 2018. Totalt delades 45 miljoner ut till olika civilsamhällesorganisationer.

– Vi är en barn- och ungdomsrörelse där vi blir allt fler och vi är glada över att många barn och unga ser oss som ett sätt att vara med och göra världen bättre. Tack vare alla sparare i Humanfonden har Scouterna nu möjlighet att ge ännu fler barn och unga möjligheten att få uppleva gemenskap och äventyr tillsammans med nya kompisar, säger Scouternas generalsekreterare Katarina Hedberg.

Spara i Humanfonden

Vill du att dina pengar ska växa samtidigt som de verkar för en god sak? Då kan du starta ett fondsparande i Humanfonden. Genom ideellt fondsparande bygger du upp ett sparande, samtidigt som Scouterna får två procent av ditt sparande varje år.  Humanfonden är en hållbarhetsfond, vilket innebär att företagen den investerar i tar ansvar för miljö, arbetsvillkor, mänskliga rättigheter och affärsetik. Sedan starten har spararna totalt skänkt över en miljard kronor till olika ideella organisationer.

Läs mer om Humanfonden »