Tack till er som sparar med hjärtat

hjärtedagen

Den 14 februari, på Alla hjärtans dag, firar vi Hjärtedagen. Då delar Swedbank Humanfond ut de pengar som sparare bidragit med, till en lång rad ideella organisationer. Scouterna tog i år emot 514 655 kronor, pengar som ger möjlighet för fler barn och unga att få uppleva scouting.

Pengarna delades ut i samband med det årliga eventet Hjärtedagen, som ägde rum den 14 februari 2017.

– Scouterna är en barn- och ungdomsrörelse som växer. Vi är en organisation för alla, därför är integration och mångfald viktiga ledord för oss. Tack vare er sparare i Humanfonden har Scouterna fått möjlighet att ge ännu fler barn och unga en upplevelse av scouting – att få uppleva gemenskap och äventyr tillsammans med nya kompisar! säger Scouternas generalsekreterare Katarina Hedberg.

Spara i Humanfonden

Vill du att dina pengar ska växa samtidigt som de verkar för en god sak? Då kan du starta ett fondsparande i Humanfonden. Genom ideellt fondsparande bygger du upp ett sparande, samtidigt som Scouterna får två procent av ditt sparande varje år. Från 1 juli 2016 har även avgiften tagits bort i Humanfonden, vilket gör att fonden nu är avgiftsfri. Swedbank Humanfond är en svensk aktiefond och förvaltas av Swedbank. Humanfonden är en hållbarhetsfond, vilket innebär att företagen den investerar i tar ansvar för miljö, arbetsvillkor, mänskliga rättigheter och affärsetik. Sedan starten har spararna totalt skänkt över en miljard kronor till olika ideella organisationer.

Läs mer om Humanfonden »

Filmen från Hjärtedagen 2016