Skramla för Världens barn

Världens Barn 20 år

Lördagen den 30 september till 7 oktober utmanar organisationen Världens Barn alla barn och ungdomar i Sverige att vara med och skaka bössa i Sveriges största insamling för Världens barn. Insamlingen är öppen för alla – så gör en insats tillsammans med scoutkåren!

Pengarna fördelas av Radiohjälpen och går till att stödja fler än hundra projekt runt om i världen. De barn som har det allra tuffast ges möjlighet till skolgång och tryggare tillvaro i livet. De får bättre mat, möts av respekt och kan gå en tryggare framtid till mötes.

Delta i insamlingen med scoutkåren

Som scoutkår är det enkelt att delta i insamlingen – med insamlingbössa, med en digital insamling (med Swish) eller genom att skapa ett insamlingsevenemang. Alla kan göra skillnad! På sajten går det att beställa affischer, ballonger och foldrar. I alla Sveriges kommuner finns samordnare som hjälper till med det som behövs – insamlingsbössor, banderoller, informationsmaterial etc.

Läs mer om hur scoutkåren kan delta >>

Världens Barn är ett samarbete mellan Radiohjälpen, 14 humanitära organisationer, Sveriges Television, Sveriges Radio.