Premiär för Scouternas lägereldsvlogg

Lägereldsrapporten Ebba Busch Thor Scouterna

Scouternas Lägereldsrapport har tagits fram av barn och unga i Sverige för att få vuxna att agera på det som är viktigast för landets drygt två miljoner svenskar mellan 8 och 25 år.

Rapporten visar bland annat att enbart 13 procent upplever att politiker lyssnar på barn och ungdomars åsikter. Men med hjälp av rapporten vill barn och unga få vuxna och makthavare att lyssna, inkludera och skapa förändring kring deras viktigaste politiska frågor.

Ett sätt att diskutera de här frågorna med vuxna är att Scouterna Unga talespersoner bjudit in Riksdagens partiledare och andra makthavare till samtal runt lägerelden. I det första avsnittet träffar Zebastian, Natali och Henrik Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor i hennes arbetsrum för att samtala kring lägerelden.

Här under finns en trailer till samtalet, hela avsnittet kan du se på Scouternas Youtubekanal som du hittar här »