Scouternas stödfond

20140806 Vilda-läger på Kragenäs. Foto för Scoutshop.se

Om du behöver ekonomiskt bidrag för att kunna delta i Scouternas verksamhet är du välkommen att söka Scouternas stödfond. Du kan söka bidrag för att betala medlemsavgifter, köpa utrustning eller till att resa. Du kanske också känner medlemmar eller blivande medlemmar som du kan tipsa om att söka Scouternas stödfond.

Vem kan söka?

• Medlemmar i Scouterna i behov av ekonomiskt stöd för att kunna delta i verksamheten lokalt
  • Personer mellan 8-25 år gamla

Vad ska pengarna användas till?

Syftet är att kunna stötta scouter som behöver ekonomiskt stöd för att kunna delta i den lokala scoutverksamheten. Bidraget kan användas för att köpa ny utrusning, betala medlemsavgifter eller att resa.

Det kan till exempel vara

1. A) Medlemsavgift till scoutkåren
  2. B) Resor och deltagaravgifter till lokala arrangemang till exempel en kårhajk
  3. C) Utrustning eller kläder till exempel sovsäck eller nya stövlar

Vad kan jag inte söka till?

• Deltagande i Scouternas centralt arrangerade arrangemang till exempel Explorer Belt eller Blå Hajken.

Hur gör jag för att ansöka?

Om du vill söka stipendiet kan du ladda hem ansökningsblankett och läsa mer om hur gör här nedan. Här kan du läsa mer om stödfonden>>