Scouternas rekryteringskampanj syns lite extra

Skärmavbild 2015-08-24 kl. 08.53.43

Mellan den 24 augusti och den 22 september jobbar scoutrörelsen över hela landet för att fler ska få uppleva scouting. Nytt för i år är att vi kommer att synas i bioreklam.

Under rekryteringskampanjen arrangerar många scoutkårer skolrekryteringar, möten och andra event som skapar möjligheter för fler att få uppleva scouting. Några har redan smygstartat och rapporterar om ett ökat intresse, vilket känns fantastiskt roligt. Scouterna är en organisation som är otroligt relevant idag. Vår värdegrund tillsammans med vår vision om unga som gör världen bättre lockar många. Alla barn, unga, ledare och vuxna har rätt till en spännande, trygg, rolig och utvecklande fritid i gemenskap. Att vara scout är ett äventyr som ger självkänsla, fantastiska minnen och vänner för livet.

Scouterna syns på bio

Under hösten har vi ett unikt tillfälle att förstärka vår rekryteringsinsats genom projektet Mångfald 2016, finansierat av PostkodLotteriet. Projektet har som mål att erbjuda scouting i områden där vi idag inte är så starka. Vi har gjort en reklamfilm som visas på bio från den 11 september till och med den 6 februari 2016. Från premiärdatumet kommer du också att kunna se filmen på scouterna.se.

Skaffa en mer spännande fritid

Filmen är 30 sekunder lång och heter ”Skaffa en mer spännande fritid”. Syftet med filmen är att väcka nyfikenhet, visa Scouterna idag och så klart rekrytera. Tanken är att det ska vara en film för alla, en film som säger ”Hej” och bjuder in, precis som vi tillsammans beslutat i Scouternas kommunikationsplattform. Som komplement till vår 30-sekundersfilm kommer det också att finnas en 15-sekundersfilm för Instagram och Facebook.

Bjud in vänner du inte känner

I vår rekrytering bjuder vi in alla – våra vänner, vänners vänner och de vi inte känner. Scouterna som organisation har alla möjligheter, precis som påtalas i debatten, att vara en naturlig del av integrationen. Vi erbjuder gemenskap, tillhörighet och ett nätverk som för många är en första ingång till en praktik, ett jobb och en självklar plats i samhället.

Ta chansen att bjuda in vännen som ni inte känner till ert nästa scoutmöte! Låt oss jobba tillsammans för att 2015 blir det bästa året på länge, där vi visar att våra medlemssiffror ökar rejält.

Utveckla kåren med stöd från Scoutservice

Redan nu ligger annonsmallar och tryckoriginal som kåren kan använda för att komma igång. Dessa annonsmallar är utifrån det manér som vi använt i foldrar m.m. det senaste året och är vårt standardmaterial. Det finns två varianter av mall, en som är helt klar och en där det finns en ruta för kåren att fylla i. Om kåren ska annonsera lokalt kan tidningen oftast hjälpa till att lägga in den text och logga.

Ladda ner annonsmallar »

Scouternas nya kommunikationsplattform

Som många redan vet, och som vi kommer fortsätta att prata mycket om kommande år, så har vi en ny strategi och utifrån den en ny kommunikationsplattform. Den är ett av flera verktyg för att nå målen inom strategin.

Läs mer om Scouternas kommunikationsplattform » 

Det finns också roliga övningar som kåren kan göra tillsammans för att snabbare komma igång med hur vi i Scouterna idag uttrycker oss och hur vi med enkla medel filmar och fotograferar för att visa upp ett nutida, samtida och attraktivt Scouterna – för alla.

På Kommunicera-fliken finns uppdaterat och nytt material. Ta dig tid att läsa igenom och använd som verktyg för en enklare scoutvardag.

Läs mer om Kommunicera Scouterna »