Scouternas generalsekreterare lämnar sin tjänst

bild t artikel om Anna Karin

Scouterna har idag inlett sökandet efter en ny generalsekreterare för organisationen sedan Petra Lindskog valt att lämna sin tjänst.

– Petra har tillfört viktiga perspektiv till vår rörelse och lyft viktiga frågor, bland annat kring vårt insamlingsarbete. Vi går nu igång med sökandet efter en person som kan fortsätta utveckla vår rörelse utifrån det arbete som är gjort, säger Scouternas ordförande Gustaf Haag.

När Petra Lindskog utsågs till generalsekreterare april 2018 var uppdraget att bredda intäktskällorna, stärka insamlingsverksamheten och öka tillväxten av medlemmar. Flera av de punkterna, bland annat utvecklingen av Scouternas insamlingsverksamhet, har satts igång och en strategi för det fortsatta arbetet har utarbetats.

Efter snart två år och inför nästa fas i arbetet med att utveckla Scouternas verksamhet har Petra Lindskog meddelat styrelsen att hon önskar lämna uppdraget som generalsekreterare. Styrelsen vill tacka Petra för hennes insatser med att föra verksamheten framåt på flera viktiga områden.

Rekryteringen av en ersättare inleds omgående och under tiden kommer en tillförordnad generalsekreterare att utses. Så snart detta är klart återkommer styrelsen med mer information.