Scouterna växte med 3 000 medlemmar år 2020

Filminspelning med Scouterna oktober 2020

Samtyckesavtal finns för alla på bilderna

För sjunde året i rad växer Scouternas medlemsantal. Under 2020 har scoutrörelsen verkligen fått visa vad vi går för. Vi har visat att scoutrörelsen under svåra omständigheter kan ställa om för att kunna fortsätta att erbjuda barn och unga en trygg och meningsfull fritid med äventyr och kompisar. Vi har visat att scoutrörelsen är oerhört viktig och relevant – alltid – och särskilt under en kris. Detta reflekteras tydligt i Scouternas medlemssiffror för 2020, då vi växte med 3 000 medlemmar (4,14%). Nu är vi totalt 75 257 medlemmar i Scouterna.

– Vi har hållit öppet hela året. Och det är ännu viktigare nu än tidigare att jobba för barn och ungas välmående då det många gånger är de som drabbas hårdast av att inte kunna gå till skola, träffa vänner och kunna röra på sig. Att barn och unga har en trygg plats för äventyr och kompisar är det verkliga bidraget i en tid då övriga samhället gungar, säger Anna-Karin Hennig, generalsekreterare för Scouterna.

Läs pressmeddelandet här >>

Varmt tack till dig som på olika sätt bidragit till att hålla rörelsen trygg!
Vi vet att inte alla kårer har växt och att några har haft det riktigt tufft. Var och en behövs och tillsammans är vi fantastiska. Utan ditt engagemang och vår gemensamma kraft har vi ingen rörelse. Du gör skillnad för barn och unga!

Tack till dig som tagit svåra beslut om vad som är rätt för just din del av verksamheten! Tack till dig som bidragit med din tid och ditt engagemang för våra barn och unga runt om i landet!

Se när Scouterna var med i TV4:s Nyhetsmorgon, den 25 mars, och berättade om de positiva nyheterna >>

Skärmbild (1)