Scouterna söker ny generalsekreterare, Katarina Hedberg slutar till våren

20170802 Scouternas generalsekreterare Katarina Hedberg gratuleras p sin fˆdelsedag p funktion‰rsinvigningen p Jamboree17,

Under helgen har Katarina Hedberg meddelat Scouternas styrelse att hon beslutat att lämna sitt uppdrag som generalsekreterare för Scouterna när hennes förordnande löper ut i februari.

Katarina Hedberg har jobbat för Scouterna i drygt fem år, varav snart fyra år som generalsekreterare. Hon ser att tiden som generalsekreterare har varit fantastisk, utmanande, utvecklande och väldigt rolig, men upplever att det nu är dags för henne att gå vidare och söka nya utmaningar.

– Vi har gjort en häftig resa under de här åren och jag har fått vara med om att forma Scouterna som organisation, utveckla Scouternas strategi 2015–2025 och påbörja arbetet för att Scouterna ska vara förebilder, överträffa förväntningarna och att fler barn och unga ska få möjligheten att uppleva scouting. Vi har tagit stora kliv i vår kommunikation med en ny plattform liksom inom mångfaldsområdet och uppbyggnaden av Scouternas folkhögskola, säger Katarina Hedberg.

Även om hon kommer att jobba fram till februari vill hon redan nu passa på att tacka för en fantastisk tid som generalsekreterare.

– Jag är otroligt stolt över allt som åstadkommits för att nå vår vision – unga som gör världen bättre. Det har varit en förmån att få arbeta tillsammans med så många engagerade och intresserade; medlemmar, ideella i Scouterna, anställda och alla scoutvänner – tack för alla kloka tankar, smarta samarbeten, givande diskussioner och glada tillrop – allt det här är det som för scouting och vårt gemensamma samhälle framåt, säger Katarina Hedberg.

Scouternas styrelse har tagit emot Katarina Hedbergs besked och tycker att det är synd att hon slutar då de haft ett uppskattat samarbete.

– Katarina gjort ett fantastiskt jobb i att leda Scouterna under de senaste åren. Vi önskar henne varmt lycka till och ger henne de bästa referenser, säger Britta Burreau, en av Scouternas ordförande.

Styrelsens mål är att Scouternas nya generalsekreterare kan starta sin introduktion i början av 2018. Styrelsen har då ett år kvar av sin mandattid och den nya generalsekreteraren får också en möjlighet att involveras i arbetet med den nya verksamhetsplanen och budgeten inför 2019-2020.

Rekryteringsprocessen är påbörjad och tjänsten kommer att finnas utlyst för intresserade inom den kommande veckan.

– Vi hoppas att många scouter tar chansen att tipsa personer som skulle kunna vara Scouternas nästa generalsekreterare att ansöka, säger Brita Burreau.

Eftersom Katarina Hedbergs förordnande sträcker sig fram till februari kommer hon även att involveras i introduktion och överlämning så att Scouternas nya generalsekreterare får en riktigt bra start.

– Under mina sista månader på Scouterna ser jag fram emot en spännande höst där vi bland annat ska summera årets coolaste sommarläger, Jamboree17, likväl som med spänning utvärdera årets rekryteringskampanj och se om vi som rörelse fortsätter växa, säger Katarina Hedberg.