Scouterna och Viamare ökar säkerheten på sjön

Personer som seglar i en båt

Under våren har Scouterna inlett ett treårigt samarbete med sjöfartsföretaget Viamare, tillsammans kommer man att verka för ökad säkerhet på sjön, bland annat tillsammans med flera av de scoutkårer som ägnar sig åt scouting på sjön.

Många kårer inom Scouterna har under decennier bedrivit delar av sin verksamhet på sjön och under åren har många unga lärt sig segling och sjösäkerhet genom Scouterna. Från och med i vår kommer företaget Viamare att stötta Scouterna genom att verka för att öka kunskaperna inom navigering, manövrering och sjövett.

– Vårt huvudsyfte är att göra unga redo för livet, och här har vi och Viamare samma ambitioner. Vi har ett utbildningsprogram som till stor del bygger på praktiskt lärande. Och vi tror att Viamare kommer att kunna hjälpa oss att lyfta utbildningarna ytterligare, säger Yvonne Tenninge, Scouternas generalsekreterare.

Samarbetet innebär bland annat att Viamare kommer stötta Scouterna i arbetet med att ta fram ett inspirationsmaterial för scouting på sjön. Under samarbetet kommer även flera scoutkårer att engageras vid hamnar och anläggningar knutna till Viamare och scouter kommer även få möjlighet att engagera sig som sjöradiooperatörer.

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *