Scouterna medverkar i Almedalen

alm

I Almedalen möts vi för ett modigt samtal om hur vi leder utifrån våra värderingar på riktigt. Dessutom deltar Scouterna i ett seminarium om inkluderande verksamhet och Femstegsmodellen.

Modiga samtal kring lägerelden – hur vi leder utifrån våra värderingar på riktigt

Precis som förra året samlar vi personer från näringsliv, offentlig sektor och ideell sektor för samtal runt lägerelden. I år möts vi för att samtala om det värdebaserade ledarskapet – varför är det viktigt att arbeta värderingsstyrt och hur skapar vi goda värderingar som genomsyrar hela organisationen?

I årets panel finns Andra Farhad, Kompassrosstipendiat, John Franco, Kompassrosstipendiat och polis, Åsa Sånemyr, vd Hope och Mina Dennert #jagärhär.

Datum: Tisdag 4 juli.

Tid: Elden tänds 16.30 och samtalet sker 17.00-18.15

Plats: Vid grillplatsen nedanför Botaniska

Frågor? Kontakta Sara Zachrisson på 072-0782614 eller sara.zachrisson@scouterna.se

Vilka är välkomna? Ett samtal om hur vi skapar en inkluderande verksamhet

Att jobba med inkludering behöver inte vara svårt. Varför är det så att vissa trivs bättre och därför stannar längre? Vem/vilka sätter regler för vad som gäller i en verksamhet? För att bidra till ett inkluderande klimat behöver vi syna oss själva och vilka exkluderande strukturer vi upprätthåller.

Med hjälp av Scouternas Femstegsmodell reflekterar vi kring dessa frågor och synar oss själva och vår verksamhet och vilka erfarenheter vi har eller saknar.

Medverkar gör Katarina Hedberg, generalsekreterare Scouterna, Elin Vestberg, Individuell Människohjälp, Andra Farhad eller Louise Lindén, Kompassrosstipendiater 2017.

Datum: 6 juli

Tid: 16.15-17

Plats: Ideella trädgården, Birgers gränd 7, ingång från Almedalen

Frågor? Kontakta Azuka Nnamaka, Projektledare, Scouterna, 0720-793702 eller Marie Lennerhed, Sensus, 0706-431776.