Scouterna har utsett två nya Vice International Commissioners

Skärmavbild 2017-08-04 kl. 15.42.59

Uppdraget som Vice International Commissioner innebär att stötta Scouternas International Commissioners i det arbete som görs gentemot världsorganisationerna WAGGGS och WOSM, och strategiskt kring internationella frågor och partnerskap i Sverige. Nu har två nya Vice International Commissioners valts – Imse Spragg Nilsson och Olivia Solman.

Imse Spragg Nilsson är 30 år gammal och bosatt i Stockholm. Hon har en lång scoutbakgrund, och har varit förtroendevald på distriktsnivå inom Svenska scoutförbundet, i styrelsen för Svenska scoutförbundet och Svenska scoutrådet, och bland annat arbetat som generalsekreterare för Ungdomens nykterhetsförbund.

– Ett av mina bästa internationella scoutminnen är avslutningsdagen på Explorer Belt i Serbien där jag var ledare. Ett äventyr som de kommer bära med sig i resten av sina liv och som jag fick vara en del av att skapa. Det var också dagen då vi blickade bakåt och reflekterade över vad Explorer Belt betytt för oss och hur vi kan använda de lärdomarna i scouting hemma i Sverige. Det var en dag då jag kände stolthet över att vara en del av en internationell fredsrörelse som utvecklar unga människor att bli bättre samhällsmedborgare, säger Imse Spragg Nilsson som utöver att vara nyvald vice International Commissioner även sitter som ledamot i Europeiska Sociala Kommittén för LSU, och har mycket erfarenhet av att arbeta med strategiskt påverkansarbete på Europanivå.

Olivia Solman är bosatt i Lund, är 24 år gammal och scout sedan liten. Hon har deltagit i flera internationella scoutupplevelser och utbyten, bland annat varit projektledare för Redo att Leda Burundi 2013 och deltagit på WAGGGS ledarskapsutbildning Juliette Low Seminar.

– Att få susa fram i en rickshaw i Indien med min bangladeshiska kompis och förklara hur kallt det faktiskt är i Sverige och intyga att snö är precis så fantastiskt som det ser ut på film, är en av mina bästa internationella scoutupplevelser. Det var efter att under en hel vecka ha fått diskutera ledarskap och scouting med tjejer från hela världen och fått förmånen att få bli utmanad av andra och utmana andra i vad vi tycker är scouting och vem vi vill vara som ledare. Det skapade ett band som gör att jag nu har ett internationellt nätverk av engagerade ledare som tillsammans vill utveckla scouting i världen, säger Olivia Solman som utöver uppdraget som Vice International Commissioner även är aktiv på kår- och distriktsnivå samt arrangemangsansvarig för Upplev hösten 2017.