Scouterna fick 7 miljoner vid PostkodLotteriets årliga utdelning

Scouterna-postkod-check

På onsdagen den 4 mars var det dags för Svenska PostkodLotteriets årliga utdelning till ideella organisationer som arbetar för en bättre värld för människor, djur och miljö. Scouterna tog emot 7 miljoner kronor som bidrar till att ge ännu fler barn och unga en meningsfull fritid med äventyr och kompisar.

På förmånstagarfesten tog Scouternas ordförande, Gustaf Haag och Inger Ekvall, emot checken på 7 miljoner kronor tillsammans med Scouternas generalsekreterare Katarina Hedberg.

– Vi ser att intresset för Scouterna ökar och under 2014 växte vi med 2,3 procent! Tack vare pengarna från PostkodLotteriet har vi en möjlighet att ge ännu fler barn och unga en fritid fylld av äventyr och kompisar, säger Katarina Hedberg, Scouternas generalsekreterare.

Varje vecka deltar 10 000-tals barn och ungdomar i rolig och utmanande scoutverksamhet runt om i hela Sverige. Med stödet från PostkodLotteriet kommer Scouterna att kunna erbjuda ännu bättre scoutverksamhet och ledarutbildningar för fler medlemmar. Dessutom bidrar pengarna till att Scouterna kan nå nya målgrupper.

– PostkodLotteriet har en vision om en bättre värld för människor, djur och miljö. Vi är därför glada och stolta över att kunna fördela hela vårt överskott till Scouterna och ytterligare 52 fantastiska ideella organisationer, säger Cecilia Bergendahl, vice vd Novamedia Sverige AB som driver PostkodLotteriet.

– Vi tackar PostkodLotteriets lottköpare som gör det möjligt för Scouterna att nå ut till barn och unga i områden där vår närvaro hittills inte varit så stor. På det sättet kan vi aktivt bidra till integration och mångfald i hela vårt samhälle, säger Katarina Hedberg.

Scouterna har sedan 2009 tagit emot 36 miljoner kronor från PostkodLotteriet, pengar som används till lokalt stöd för att scoutkårer ska kunna utvecklas och erbjuda utvecklande fritidsaktiviteter för alla barn och unga.