Scouterna behöver fler ledare!

LEDARE-Facebook-annons, friluftsliv

Scoutrörelsen behöver fler engagerade vuxna för att kunna fortsätta erbjuda barn och unga en mer spännande fritid. Det är syftet med höstens rekryteringskampanj som kommer med flera andra nyheter!

Det här är rekryteringskampanjen 2019/2020:

• Kampanjen blir helt lokalt baserad med kåren som avsändare och det kommer finnas helt nytt material att använda för att öka synligheten i ert upptagningsområde. Det handlar om texter, bilder, affischer, flyers, sociala medier-inlägg och annonsmaterial med mera.
  • Kampanjen har olika teman som riktar sig till barn och vuxna. Varje scoutkår har sin egen profil och vi fokuserar till en början på sjöscouting, friluftsliv och samhällsengagemang som extra fokus i materialet kåren kan välja mellan. Scouting är inte bara ett av dessa tre områdena, därför kan nya teman dyka upp framåt.
  • Kampanjen delas upp i och med att många kårer rekryterar oftare än bara augusti och september. Det innebär bland annat att vi har rekryteringsfokus även i början av vårterminen.
  • Bjud in en utvecklingskonsulent! Som direktansluten scoutkår har ni ett stort stöd i konsulenterna och de kan hjälpa er i rekryteringsarbetet. De kan ge er tips kring hur ni kan använda materialet, lägga upp en plan och genomföra en medveten rekrytering som kan ge resultat. Är kåren medlem i en samverkansorganisation kan ni kontakta er verksamhetsutvecklare/föreningsutvecklare.

Metoder, tips och allt material för hur rekryteringen kan genomföras finns på scoutservice.se/rekrytera och uppdateras löpande, det är en bra sida att ofta kika in på.