Scout View blir Scout Trails

Skärmavbild 2018-12-05 kl. 20.57.38

Scouternas projekt Scout View, som skapades med stöd av Google Sverige, byter namn till Scout Trails. Detta i samband med att intresset från scouter i andra länder ökar och bidrar till att projektet blir internationellt.

Projektets syfte är att kartlägga stigar och smultronställen och visa upp svensk natur för världen. Under året har svenska scouter varit ute i naturen och dokumenterat stigar och lägerplatser med hjälp av Googles 360-graderskameror. Upplevelserna har laddats sedan upp till Google Maps där vem som helst kan upptäcka stigarna där vägen tar slut. Allt för att göra naturen tillgänglig för fler.

Svenska Scouterna äger konceptet och står för idé och plattform när projektet nu ska spridas över världen. 30 länder står i kö för att delta. Varje scoutland som deltar arbetar fristående med att kartlägga och tracka sina favoritleder, platser och smultronställen och samlas på ett och samma ställe online. Här delas kunskap om världens natur.

Upptäckt Scout Trails och ansök om att delta »