Petra Lindskog Scouternas nya generalsekreterare

20180221 Scouternas generalsekreterare Petra Lindskog

I april tillträder Petra Lindskog som ny generalsekreterare för Scouterna. Hon lämnar posten som kommunikationschef på Korpen där hon bidragit till ett framgångsrikt förändringsarbete, vilket stärkt varumärket och kraftigt ökat medlemsantalet. Som tillträdande generalsekreterare för Scouterna ser hon fram emot att verka för att fler barn och unga ska få uppleva scouting och utvecklas till sin fulla potential.

– Vad som känns särskilt spännande med uppdraget som generalsekreterare för Scouterna är att kunna öppna upp för fler samarbeten och få flera att vara med i en organisation som finns i hela Sverige. Scouterna gör skillnad genom att fler barn och unga från tidig ålder lär sig känna tillit både till sig själva och sina medmänniskor. Det skapar ett öppnare och vänligare samhälle, säger Petra Lindskog, tillträdande generalsekreterare.

Petra Lindskog har som kommunikationschef på Korpen drivit organisationens digitaliseringsarbete och hittat nya former för påverkan för att unga ska få tid och möjlighet att engagera sig på sina villkor. Under sin karriär har hon också haft ett flertal uppdrag inom den ideella sektorn, bland annat har hon arbetat med kommunikation och insamling för Röda Korset och som ideellt engagerad i föreningslivet.

– Det ska bli kul att få leda Scouterna som är en så starkt värderingsstyrd organisation. Att med hjälp av aktiviteter kunna bygga självförtroende, vara en schysst kompis eller utveckla sitt ledarskap är några saker som lockar mig till Scouterna, säger Petra Lindskog.

Den 16 april tillträder hon tjänsten som generalsekreterare, då Katarina Hedberg lämnar uppdraget när hennes förordnande löper ut. Under Katarina Hedbergs ledning har Scouterna återtagit en betydande position i samhället. Medlemsökningen har under perioden fortsatt att slå nya rekord och organisationen har mottagit flertalet priser, bland annat för sin kommunikation och för utbildningen Trygga möten som förebygger mobbning, kränkningar och övergrepp.

– Vi välkomnar Petra Lindskog. Vi ser fram emot att tillsammans med henne jobba vidare med att bli ännu fler, göra verksamheten mer tillgänglig och leda arbetet med att erbjuda alla en trygg fritid fylld av äventyr och kompisar, säger Gustaf Haag, en av Scouternas styrelseordförande.