Över en halv miljon kronor till Scouterna från Swedbank Humanfond

20170806 Invigning av Jamboree17 p Rinkabyf‰ltet. Foto: Magnus Frˆderberg

Varje år i samband med Alla hjärtans dag delar Swedbank Humanfond ut de pengar som sparare bidragit med, till en lång rad ideella organisationer. Scouterna tog i år emot över en halv miljon kronor, pengar som skapar möjlighet att erbjuda scouting för ännu fler barn och unga.

532 788 kronor var summan som Swedbank Humanfond gav till Scouterna på Hjärtedagen den 14 februari 2019. Totalt delades drygt 40 miljoner ut till olika civilsamhällesorganisationer.

– Många barn och unga söker sig till Scouterna för att få uppleva äventyr, men också för att vara med och göra världen bättre. Tack vare alla sparare i Humanfonden har Scouterna nu möjlighet att ge ännu fler barn och unga möjligheten att få uppleva gemenskap och träffa nya kompisar, säger Scouternas generalsekreterare Petra Lindskog.

Spara i Humanfonden

Vill du att dina pengar ska växa samtidigt som de verkar för en god sak? Då kan du starta ett fondsparande i Humanfonden. Genom ideellt fondsparande bygger du upp ett sparande, samtidigt som Scouterna får två procent av ditt sparande varje år.  Humanfonden är en hållbarhetsfond, vilket innebär att företagen den investerar i tar ansvar för miljö, arbetsvillkor, mänskliga rättigheter och affärsetik. Sedan starten har spararna totalt skänkt över en miljard kronor till olika ideella organisationer.

Läs mer om Humanfonden »