Nytt aktivitetspaket ute för nyanlända i Sverige!

Andy Wilson_STADAI 05-16 0018

Det finns tiotusentals människor i alla åldrar som nyligen anlänt till Sverige och som kommer att stanna hos oss. Det är inget nytt att människor kommer till Sverige genom flytt eller flykt, och många av dessa människor kommer att stanna en längre tid eller hela sina liv.

Scouterna finns till för alla barn och unga, oavsett var de kommer ifrån eller hur länge de bott i Sverige. I det nylanserade aktivitetspaket Nyanlända i Sverige finns tips och stöd för scouter och scoutkårer som vill driva verksamhet med nyanlända och aktivt arbeta med långsiktig integration. Scouterna är en plats för alla barn och unga – oavsett var man kommer ifrån eller hur länge man bott i Sverige.

I aktivitetspaketet går vi igenom vad som redan görs i Scouterna idag, hur man kan tänka när man planerar aktiviteter specifikt för nyanlända och hur vi kan arbeta med integration på lång sikt i kåren, växa och utvecklas tillsammans.

Fler barn och unga ska få uppleva äventyr och kompisar i Scouterna!

Du hittar Aktivitetspaket nyanlända 2016 här!

Vill du läsa mer om Scouternas mångfaldsarbete så gör du det här!