Nytt aktivitetsmaterial för scouter om de globala målen

karta-globala-malen-logo-och-ikoner

Samma vecka som Scouternas största demokratihändelse Demokratijamboree genomförs lanserar Scouternas nytt ledarmaterial på temat de globala målen för hållbar utveckling, vilket också är temat för Demokratijamboree.

Som världens största ungdomsrörelse har scouting i över 100 år bidragit till att skapa förutsättningar för människor att nå sin fulla potential. Hela vårt syfte är att skapa en bättre värld, genom att utbilda och stärka unga ledare som i sin tur blir aktiva samhällsmedborgare. Våra gemensamma värderingar bygger på omtanke och handlingskraft.

Att Scouterna jobbar med de globala målen för hållbar utveckling är därmed en självklarhet. Hela Demokratijamboree-helgen kommer att genomsyras av hur vi kan jobba med de globala målen. Men arbetet med att inspirera och kommunicera kring målen fortsätter så klart även efter Demokratijamboree och de idéer som dyker upp under aktiviteter och workshops kommer att omvandlas till material för den lokala scoutkåren och den enskilde scouten.

Därför lanseras nu en helt ny temasida på Leda scouting-sidorna med material, aktiviteter och tips på hur scouter i världen, i Sverige och lokalt i scoutkåren kan jobba med de globala målen för hållbar utveckling. Materialet kommer att utvecklas och byggas på under 2018 och 2019. Först ut är mål 1 Ingen fattigdom, 5 Jämställdhet och 16 Fredliga och inkluderande samhällen.

Läs mer om Globala målen på Leda scouting-sidorna »

Projektet har finansierats av SIDA.