Ny mobil lägereld skapar gemenskap i möten med makthavare

Scout_Miljo_Grund_Ljus 0002

För att skapa gemenskap vid lägerelden i samtal om Lägereldsrapporten lanseras en mobil eld, skapad av den nyutexaminerade scenografen och origamisten Anton Thorsson. Elden är gjord av återvunna scoutkläder och halsdukar.

Avtäckning av verket sker i premiäravsnittet av vloggen ”Samtal kring lägerelden” där Scouternas unga talespersoner möter partiledare Ebba Busch Thor i ett samtal om Lägereldsrapporten. Eftersom lägereldssamtalen ofta sker hos makthavarna, som till exempel i riksdagen, behövdes en mobil eld.

Den konceptuella lägerelden, som är en symbol för Scouternas arbete med gemenskap, inkludering, värme och glädje, ska både utveckla och stötta kommunikationen i såväl övergripande digitala insamlingskampanjer som i lokala insatser i landets tusen kårer.

– Lägerelden är inte bara en del av Scouternas ordinarie verksamhet i slutet på en rolig dag eller ett äventyrligt möte, den är också en bärare av Scouternas kommunikation kring opinionsarbete i till exempel Almedalen och i insamlingskommunikationen. Det kanske tydligaste exemplet är på måndag då hundratals kårer arrangerar valborgsmässoeldar och har egen försäljning. Det är årets viktigaste insamlingsdag, säger Caroline Thunved, kommunikationschef Scouterna.

– Vi är både stolta och glada över att långsiktigt samarbeta med Scouterna. Uppdraget att konceptuellt utveckla och visualisera lägerelden, att hitta samarbeten och möjligheter för Scouterna och deras arbete för gemenskap och inkludering känns jätteviktigt, säger Ola Johansson, CreativeDirector och grundare av Destrito.

– Resultatet av Olas idé om att använda återvunna scoutkläder och halsdukar tillsammans med Antons tolkning av elden blev helt magisk, precis som eld kan vara. Anton är en ung talang som verkligen kan framhäva känslor i naturliga och miljövänliga material som papper och tyg. Nu jobbar teamet vidare med konceptutvecklingen för att skapa fler produkter på samma tema, säger Caroline Thunved.

Läs mer om Lägereldsrapporten »