Nu lanseras Scout View

MN5D7160 m märke

Nu lanseras Scout View, häng med och dela med er av era smultronställen!

Scout View är ett unikt och roligt samarbete med Google Sverige där alla vi scouter i Sverige får vara med och dokumentera och dela våra bästa stigar, vackra lägerplatser och hemliga smultronställen till omvärlden på Google Street View.

Utifrån insikten att Scouterna och Google Sverige delar värderingen –  för alla – kom idéen upp om ett gemensamt, likvärdigt projekt. I Scouternas värderingar ”allas lika värde och alla får vara med” och Googles ”Organisera all information i världen så att den blir tillgänglig och kan användas av alla” kommer vi nu i ett gemensamt projekt kartlägga Sveriges natur, skog och mark, stigar och vatten, berg och äng. Vi är schyssta kompisar helt enkelt och visar vägen till stigarna där vägarna på kartan kanske annars tar slut.

Från och med 6 november 2017 och ett drygt år framåt kommer vi scouter, alla som vill vara med, kartlägga våra härliga stigar och vackra lägerplatser runt om i Sverige. Vi kallar projektet Scout View i samarbete med Google Sverige. Vi hoppas även det sprider sig till andra delar av världen och att vi får mycket positiv uppmärksamhet kring projektet så häng med, delta, lägg upp er scoutkårs bästa tips, dela och sprid vidare.

Ta chansen att vara med i vårt roliga projekt!  Stigarna och platserna som vi scouter kartlägger kommer tydligt att markeras på Google Street View på Google Maps. Det finns också en kampanjsida, scoutview.se, där alla lokala stigar och bilder laddas upp.

Här kan du anmäla dig, din patrull, avdelning eller scoutkår. Alla som deltar får ett exklusivt Scout View-märke.

Ring media och be dem följa med ut! Här under finns det information, tips och råd för att kontakta lokalpress och media för att skapa uppmärksamhet kring Scout View.

För mer information, kontakta: Adam Lundberg, Sara Zachrisson eller Caroline Thunved på Scouterna eller maila scoutview@scouterna.se