Nu går det att prova på nytt från Trygga Möten!

Under de senaste tre åren har Scouterna i samverkan med KFUM Sverige arbetat med utveckling av Trygga Möten-konceptet. Syftet med det som tas fram inom projektet är att göra barn och unga mer medvetna om sina rättigheter och att vara en schysst kompis. Detta för att nå närmare målet om en trygg fritid – fri från kränkningar och övergrepp.

Med start i mars månad anordnas i samverkan med Sensus prova på-kvällar på en rad orter runt om i landet, för att alla som möter barn och unga i sitt arbete eller ideella uppdrag ska kunna ta del av bland annat:

• Aktivitetspaket för olika åldrar med övningar om bland annat barnkonventionen och att vara en schysst kompis.
  • Filmer med diskussionsmaterial om hur man kan förebygga mobbning tillsammans genom att våga agera.
  • Spel om barnkonventionen och barns rättigheter.
  • Tryggare tillsammans – en guide för att i grupp prata om hur verksamheten kan göras tryggare.

Olika slags fysiska material får man ta med hem kostnadsfritt, och de kommer även att finnas tillgängliga via tryggamoten.scout.se. Det kostar ingenting att besöka prova på-kvällarna och det är drop in, vilket innebär att man kan komma när som helst under kvällen och stanna så länge man vill! Föranmäl dig gärna via länkarna nedan, men det är inget måste!

Under hela kvällen finns möjlighet att ställa frågor till personer som är aktiva inom Trygga Möten som kan guida dig i hur man kan använda dessa delar av Trygga Möten i sin verksamhet.

Färdiga datum och platser för Trygga Mötens prova på-kvällar:

Den 9 mars Malmö kl. 17.00-20.30 på Sensus/Scouterna Studentgatan 4, 3 trappor upp

Den 9 mars Linköping kl. 17.30-20.30 på Sensus, Apotekaregatan 14, våning 2

Den 15 mars Stockholm kl 17.00-20.30 på Sensus, Medborgarplatsen 4, plan 4 sal 401

Den 15 mars Göteborg kl 17.30-20.30 på Sensus, Drottninggatan 30

Ytterligare datum och orter tillkommer.

Varmt välkommen!

Frågor om prova på-kvällarna ställs till infotm@scouterna.se eller Ida Ömalm Ronvall, kommunikatör för Trygga Möten på 08/568 43 219.