Ladda för JOTA-JOTI 2014

Logo-Jota-joti-2014

Vad har du gemensamt med en scout i Rwanda, Argentina eller Frankrike? En hel del troligtvis! Om inte annat att ni båda brinner för scouting och det är ju inte en dålig början på ett samtal, eller hur? Under JOTA-JOTI 2014 så har du möjligheten att ta redan på svaret på denna fråga och mycket mer.

JOTI är ett internationellt arrangemang som hålls den tredje helgen i oktober varje år. Det är ett av WOSM:s (The World Organization of the Scout Movement) officiella arrangemang.

Världens enklaste internationella arrangemang

Scouter möts över hela jorden med hjälp av olika tekniska lösningar beroende på vad som finns tillgängligt; allt från webbläsare till mejl, chattprogram, mikrofoner, scanners och digitalkameror.

En del kårer eller patruller kör bara JOTI, andra gör  även JOTA; Jamboree on the Air (radio). Genom att delta kan du och dina scoutvänner få kontakt med scouter över hela världen. Det är helt enkelt världens billigaste och enklaste internationella arrangemang!

När är det och hur fungerar det?

JOTA/JOTI börjar i år klockan 00.00 lokal tid på lördagen den 18 oktober och slutar 48 timmar senare klockan 24.00 på söndagen den 19 oktober. Det pågår alltså från natten mellan fredag och lördag till natten mellan söndag och måndag.

JOTA i Sverige har sin svenska invigning vid 07.30 UTC på 3690kHz.

Anmäl er i förväg till JOTA och JOTI direkt på WOSMs sajt och på JOTA-JOTI i Sveriges sajt.

Läs mer om JOTA/JOTI på Scoutservice »

Läs mer om JOTA-JOTI i Sverige »

Läs mer på WOSMs sajt för JOTA-JOTI »

Maila Jota-Joti Sverige »

Följ Facebookgruppen Jota-Joti Sverige »

Tips och aktiviteter som gör dig redo för Jota-Joti

Förutom på Jota-Jotis hemsida hittar får du här några fler tips på hur du kan göra när du pratar med scouter från andra länder:

Interationella bloggen: Intervjua en kompis om scouting »

Hösten 2013 togs det fram ett aktivitetspaket för Jota-Joti, med massor av aktiviteter för alla åldersgrupper.

Ladda ner Aktivitetspaket Jota-Joti 2013 »