Ny styrelse till Scouterna

Britta Burreau, vd KPA Pension, tar över den delade ordförandeklubban i Scouterna, en av Sveriges största barn- och ungdomsrörelser, med 65 700 medlemmar. I dag röstade Scouterna fram henne som ny ordförande på stämman i Västerås. Britta ersätter Inger Ekvall som varit ordförande under de senaste två åren i det delade ordförandeskapet med Gustaf Haag som fortsätter sitt uppdrag ytterligare två år.

Britta Burreau är sedan barnsben scout och ledare. Britta har en lång erfarenhet av styrelsearbete och sitter bland annat i styrelsen för Akademiska Hus.

– Jag är både stolt och glad att bli ordförande i Scouterna. Scouterna har en viktig roll att spela i samhället, nu mer än någonsin, och jobbar hårt med att inkludera fler – både nyanlända och i områden som inte har ett etablerat föreningsliv ännu. Det känns också spännande att få dela ledarskapet med Gustaf Haag, säger Britta Burreau, ordförande i Scouterna.

– Gustaf och Britta är en bra match av erfarenheter och kompetens som behövs i Scouternas fortsatta resa för att kunna nå ännu fler barn och unga med nya äventyr och kompisar. Jag välkomnar alla nya och gamla styrelsemedlemmar och vet att de kommer att göra ett bra och viktigt jobb, säger Katarina Hedberg, generalsekreterare på Scouterna.

Gustaf Haag blev omvald för kommande tvåårsperiod. Gustaf är till vardags partner och analyschef på Stellum Kapitalförvaltning.

– Jag ser fram emot två nya år som ordförande i denna rörelse som ligger mig varmt om hjärtat. Tillsammans med Britta kommer vi ta Scouterna till nästa nivå, säger Gustaf Haag.

Nyvalda styrelsemedlemmar Jonas Nygren (ledamot), Förbundschef Hyresgästföreningen, Linda Wallberg (international commissioner), Departementssekreterare på Utrikesdepartementet, Boudour Al Hashmi (ledamot), ledamot i svenska muslimer för fred och rättvisa och Stina Alm (ledamot), student.

Omvalda styrelsemedlemmar Martin Persson (international commissioner), konsult på Accando, Oscar Sundås (ledamot), trafikledare och Arvid Nilsson (ledamot), lärare.

För mer information, kontakta:

Katarina Hedberg, generalsekreterare, katarina.hedberg@scouterna.se

Caroline Thunved, kommunikationschef, 070-248 74 00 eller caroline.thunved@scouterna.se