Katarina Hedberg utsedd till ny generalsekreterare

Katarina Hedberg

Scouternas styrelse har beslutat att utse Katarina Hedberg till ny generalsekreterare för organisationen. Katarina har en lång bakgrund inom Scouterna, senast som biträdande generalsekreterare.

Utöver sin scouterfarenhet har Katarina en näringslivsbakgrund med tio år i internationella koncerner där hon arbetat med förändringsarbete och effektivisering, inom bank och finans samt industri.

– Det är med stor ödmjukhet som jag tackar ja till uppdraget som generalsekreterare för Scouterna och möjligheten att få vara med och arbeta för att ge ännu fler barn och unga, i hela landet, möjlighet till en meningsfull fritid, säger Katarina Hedberg.

Katarina Hedberg tar över efter Yvonne Tenninge som har valt att lämna sin tjänst och återgå till sin tidigare roll som konsult.

– Scouterna står inför ett mycket spännande år med framtagande av en ny långsiktig strategi, sommarlägret ”Vilda” över hela landet och en stor Demokratijamboree (Scouternas stämma) i höst. Vi vet att Katarina Hedberg kommer att vara en stor tillgång i det här arbetet och leda Scouterna med både stabilitet och framåtanda, säger Josefine Larsson, ordförande i Scouterna.

– Nu när vi är en organisation har vi större möjligheter att tillsammans utveckla scouting vidare. I det här arbetet ser jag att vi behöver nå ut på ett bättre sätt med våra värderingar, satsningar på ökad mångfald och arbetet med Trygga Möten, att vara en schysst kompis. Vi ska vara det självklara valet för alla barn och unga som både vill ha roligt och göra skillnad i samhället, säger Katarina Hedberg.

För mer information, kontakta:
Katarina Hedberg, 08-568 432 09, katarina.hedberg@scouterna.se

Josefine Larsson, Scouternas ordförande, josefine.larsson@scouterna.se

Martin Björgell, Scouternas ordförande, martin.bjorgell@scouterna.se