Fryshuset startar egen folkhögskola

Vässarö

Scouternas folkhögskola har sedan 2011 anordnat en allmän kurs tillsammans med Fryshuset. Nu har Folkbildningsrådet beviljat Fryshusets ansökan om att få starta en egen folkhögskola hösten 2015. Framtidens samarbetsformer är ännu inte klara.

Sedan höstterminen 2011 anordnar Scouternas folkhögskola en allmän kurs tillsammans med Fryshuset i Stockholm. I onsdags beviljade Folkbildningsrådets styrelse Fryshusets ansökan om att få starta en egen folkhögskola från och med hösten 2015. Vilka konsekvenser det får för samarbetet är ännu inte klart, men det bästa för deltagarna på den allmänna kursen som Scouternas folkhögskola anordnar på Fryshuset kommer först och främst.

– Vi är jätteglada och gratulerar verkligen Fryshuset som kämpat länge för att få en egen folkhögskola. Vi kommer de närmaste veckorna både diskutera formerna för samarbetet med Fryshuset och utvärdera våra egna olika alternativ för framtiden, säger Gustav Öhrn, rektor för Scouternas folkhögskola.