Fortsatt stöd till utvecklingen av Trygga Möten Överallt

Trygga Möten på scoutforum 2013

Arvsfonden har beviljat fortsatt stöd till projektet Trygga Möten Överallt! Projektet drivs tillsammans med KFUM Sverige till och med april 2016.

Trygga Möten Överallt handlar om att göra barn och unga mer medvetna om sina rättigheter och stärkas i att vara mer aktiva i att förebygga övergrepp och mobbning – utan att vuxna och ledare backar från sitt ansvar.

Inom ramen för projektet kommer det bland annat att utvecklas aktiviteter för olika åldrar och tas fram ett certifieringsprogram för föreningar. Det som utvecklas ska vara användbart även för verksamheter utanför Scouterna – det är klart att vi ska sprida Trygga Möten överallt!

I vår håller Trygga Möten tillsammans med Värsta fördomen och Regnbågsscouterna i ett seminarium om schysst fritid på West Pride i Göteborg och till sommaren besöker Trygga Möten olika läger och pratar om att vara schyssta kompisar.

Du kan läsa mer på Trygga Mötens nya sajt där du också kan se filmen om Trygga Möten!

Foto: Marcus Wennberg