Fikapauser och workshops tände roverlågan

image2

Det tändes en lykta på Ransbergs herrgård och runt den stod en stor cirkel roverscouter. Den symboliska lågan i lyktan tog dock inte fyr direkt där på Roverforums första dag, men det hindrade inte en inspirerande helg.

Ransbergs herrgård huserade Roverforum för tredje året i rad och schemat var fullspäckat med allt från workshops och intressanta föreläsningar till fikadiskussioner.

Lizzie Persson, 20 år, kom till forumet från scoutkåren Finn i Lund.  När hon åkte dit hoppades hon på att bli inspirerad och få träffa andra scouter i samma ålder. Och hon verkade nöjd.

image1

­– Det har varit jättekul att träffa andra och få pepp! Fikapauserna där man sitter och diskuterar med andra och utbytet av inspiration har varit bra, sa Lizzie Persson.

Hanna Bergström var programansvarig för helgen som planerats ända sen augusti. Hon och resten av projektgruppen hade lockat bland annat Värsta fördomen, Regnbågsscouterna, Värdebaserat ledarskap och Greenpeace till forumet.

image3

– Vi strävade efter att man skulle bli inspirerad, att det skulle finnas något för alla och att det skulle vara angeläget för roverscouter, sa hon.

Hanna Bergström hoppades att de 55 deltagarna skulle åka hem med en känsla av att det är coolt att vara roverscout.

image4

En annan av helgens deltagare var Freddy Hansson, 19 år, som även han är medlem i scoutkåren Finn.

– Det bästa med helgen var när vi hade en kvart där vi diskuterade arrangemang. Efteråt gick vi och fikade och pratade om det i tre timmar till, sa han.

Lizzie Perssons favorit bland helgens workshops handlade om ledarskap.

– Workshopen med Värdebaserat ledarskap var väldigt givande, sa hon.

När det var dags för avslutning gick det bättre för lyktans låga, som då brann för fullt. Förhoppningsvis gällde det även för roverlågan i de scouter som spenderat helgen på Ransberg.