Demokratijamboreen och Scouternas stämma 2018 arrangeras i Karlstad

Demokratijamboree18+byline2.1

Scouternas största demokratimöte nästa år, Demokratijamboree och Scouternas stämma 2018, arrangeras på konferensanläggningen Karlstad CCC i Karlstad 9-11 november.

– Karlstad är en stad som är enkel att ta sig till från många håll och vi får möjlighet att genomföra en bra Demokratijamboree och stämma. Målet är att så många medlemmar som möjligt ska kunna delta, vara aktiva och engagerade i diskussionerna. Det blir ett härligt möte med nya och gamla scoutkompisar, där vi både får visa upp vad som är på gång i Scouterna och dessutom hylla nya scouthjältar, säger Katarina Hedberg, Scouternas generalsekretare.

– Vi är glada att hålla Demokratijamboree och Scouternas stämma 2018 i Karlstad. På Karlstad CCC får vi bra lokaler för att möjliggöra vårt största demokratimöte, både gällande utrymme och pris, berättar Katarina Hedberg.

Scouternas stämma och Demokratijamboree arrangeras vartannat år – 2012 i Stockholm, 2014 i Kristianstad, 2016 i Västerås och härnäst 2018 i Karlstad. Till Demokratijamboree är alla scouter välkomna att delta för att få ny inspiration, kunskap, möta andra scouter och gå på utställningar och workshops. På Scouternas stämma, där alla scoutkårer har minst ett ombud, beslutas bland annat om Scouternas framtida verksamhet i form av verksamhetsplan och budget för de kommande åren. Till stämman kan alla medlemmar skicka in förslag (motioner) som rör scouting på nationell nivå. Senast den 10 augusti behöver din motion finnas hos Scouterna.

– Ett fantastiskt besked för Karlstad och Värmland. Med så många deltagare är det ett väldigt stort möte, som kommer att ge avtryck när det genomförs, säger Mattias Nord, vd för Karlstad CCC.

I samband med Demokratijamboreen uppmärksammas några av de scoutkårer, team eller ledare som har gjort fantastiska insatser. Läs mer och nominera dina scouthjältar här »

Mer information om Demokratijamboree och Scouternas stämma kommer löpande under 2018, boka in datumen redan nu!