Berghselever ger Scouterna 2500 idéer

berghs

Under 25 dagar kommer kommunikationsskolan Berghs att ta fram 25 000 idéer till tio företag, Scouterna har fått chans att bli ett av dem.

Varför hjälper ni Scouterna med 2 500 idéer?

Vi hjälper Scouterna med idéer då de visade intresse för vårt projekt genom att anmäla sig på vår hemsida 25000.tictail.com. Därefter gick vi tillsammans igenom samtliga företag/organisationer som visat intresse och röstade fram de tio vi tyckte lät mest intressanta och som kunde ge oss störst utrymme för att vara kreativa. Vi försökte välja tio modiga organisationer som förhoppningsvis kommer vilja genomföra någon av de idéer vi tar fram, säger Maria Ulfendahl, elev på Berghs.

Hur kommer man ens på 25 000 nya idéer på 25 dagar?

– Det är en fråga vi letar svar på under arbetets gång! Vi har haft många inspirerande föreläsningar i hur man genererar idéer, samt triggar igång sin kreativitet och det, tillsammans med ren vilja, gör att det förhoppningsvis kommer gå superbra hela vägen in i mål. Så här långt ligger vi i fas!

Du har själv varit scout, är det någon särskild erfarenhet som du tar med dig in i den kreativa processen?

– Jag tar nog inte med mig något särskilt minne in i arbetet med briefen vi fått av Scouterna utan jag tar snarare med mig känslan av hur det är att vara scout. Glädjen, engagemanget, problemlösningsförmågan och känslan att vara en del av samt leda en grupp. Dessutom är det en modig organisation som tycker om att prova nya saker och inspireras av andra och det är något man verkligen behöver när man ska vara kreativ!

Under de närmaste veckorna kan du följa Maria och de andra eleverna på Bambuser. Berghseleverna vill gärna höra mer om scouters egna scoutupplevelser, dela med er i chatten.