9 miljoner till Scouterna från Postkodlotteriet

Postkodlotteriet förmånstagargala checkar

På årets förmånstagargala tilldelades Scouterna nio miljoner kronor av Svenska Postkodlotteriet. Scouternas generalsekreterare Petra Lindskog tog emot Scouternas check, pengar som ska bidra till att ge ännu fler barn och unga en meningsfull fritid med äventyr och kompisar.

– Stödet från Postkodlotteriet gör att vi kan maximera vårt löfte om äventyr och kompisar och fortsätta att bygga en välkomnande gemenskap där ännu fler barn och unga får uppleva scouting, säger Petra Lindskog.

I scoutrörelsen får alla vara med. Barn och unga får lära genom att göra och på så sätt stärks deras självkänsla. De utvecklas till förebilder som verkligen står upp för och agerar utifrån sina värderingar.

Till Postkodlotteriets förmånstagare hör ideella organisationer som arbetar för en bättre värld för människor, djur och miljö. I år fick 56 ideella organisationer ta emot bidrag på sammanlagt tio miljarder kronor.