Adventsmingel 12 december i Växjö

Norrgatan 15
352 31 Växjö
Sverige

Scouterna och Scouternas folkhögskola i östra regionen tillsammans med Sensus bjuder in till adventsmingel i Sensus lokaler i Växjö. Under kvällen bjuds det på julfika och macka, spännande möten, miniworkshops och möjlighet att ta del av det allra senaste inom Scouterna. Dessutom får du möjlighet att träffa Scouternas utvecklingskonsulenter, Sensus verksamhetsutvecklare och andra scoutkårer i närheten. Inbjudan riktar sig till utmanarscouter, ledare och scoutkårsaktiva – så ta med hela gänget! Notera att det är öppet hus under kvällen och ni väljer mellan vilka tider ni deltar.

Anmäl dig här »

18:00 MINIWORKSHOP 1: Ledarskapsön – en snabbkurs i Scouternas ledarskapsutbildningar
Ledarskapsön är det symboliska ramverket för scoutledarutbildningar på Scouternas folkhögskola. Få en genomgång av de olika delarna av den fiktiva ön och inspiration och information om vilka utbildningar som finns.

18:30 MINIWORKSHOP 2: Åldersgruppernas symboliska ramverk
Symboler, böcker, och deltagandemärken – hur hänger de ihop egentligen? Och vad har Sensus med det hela att göra?

19:00 MINIWORKSHOP 3: Verksamhetsstöd från Sensus – så fungerar det!
Scouterna och studieförbundet Sensus har haft ett samarbete de senaste tio åren. Men vad innebär det egentligen för scoutkåren? Få information om hur ni skapar folkbildning genom er verksamhet och gynnar scouterna med programmaterial. Sensus verksamhetsutvecklare berättar.

19:30 MINIWORKSHOP 4: Hur syns scoutkåren i lokalsamhället?
Hur visar vi att vi är unga som gör världen bättre och hur kommunicerar vi enhetligt för att bli fler medlemmar i scoutkåren? Vi går igenom grunderna och ger tips på hur kåren kan lägga upp en plan för att utveckla sin externa kommunikation och synlighet.

Anmäl dig här »