Styrelsemöte via Skype i april

Styrelsemöte 11 april

Efter en underbart solig tisdag så ringde styrelsen in via Skype för att avhandla kvällens styrelsemöte. Agendan var som vanligt väl tilltagen med omkring 60 sidor förberedande material att sätta tänderna i innan mötet.

En av de mest diskuterade punkterna under mötet var den ekonomiska prognosen (Prognos 1). Fyra gånger per år görs en omfattande uppföljning av Scouternas ekonomi och en prognos produceras över förväntat utfall vid årets slut. På så sätt kan vi tidigt hitta poster som av en eller annan anledning inte följer budgeten och diskutera varför och hur det ska hanteras. I prognos 1 var det tydligt att de sänkta statsbidragen påverkade intäkterna.

Under mötet presenterades även senaste verksamhetsrapporten. I de skriftliga rapporterna beskrivs hur det går i de olika delarna av organisationen. Ett utmärkt sätt att snabbt få en känsla för hur det går och vilka utmaningar som finns. Rapporterna publiceras alltid på scoutservice för alla att läsa.

Jamboree17 diskuterades flitigt. Anmälningsläget är klart och vi kommer att vara drygt 11.000 personer på fältet i augusti. Budgeten för projektet var inte färdigomarbetad till styrelsemötet, men preliminära siffror visar att det kommer gå att anpassa ekonomin efter anmälningssiffrorna. Vi ser alla fram emot ett fantastiskt läger i sommar!

Styrelsen fick en rapport om hur hanteringen av scoutkårer utan stadgar löper på. Det konstaterades att det nu finns 14 kårer på bevakningslistan och att det fortsätts göra försök att få kontakt med kårerna och få in aktuella stadgar.

En rad nya riktlinjer antogs under mötet. Riktlinjer för Scouternas tillgångar uppdaterades då de uppsatta målen i den tidigare riktlinjen har uppnåtts. En ny riktlinje för hur processen kring styrelseöverlämning ska gå till antogs med syfte att säkerställa en bättre kontinuitet. Slutligen antogs även en ny riktlinje för annonsering. Samtliga riktlinjer finns uppladdade på scoutservice för den som vill läsa.

Det rapporterades även kring förberedelserna inför WOSM årsmöte i augusti oh anmälningsläget till Mootet på Island i juli.

Sist men inte minst så hade vi nöjet att välkomna två nya scoutkårer! Nästan varje möte är det en eller ett par kårer som startats vilket vi tycker är fantastiskt roligt. Rörelsen växer!

Det här inlägget postades i Scouternas styrelse bloggar av gustafhaag. Bokmärk permalänken.