Fast punkt på varje styrelsemöte

Något som händer varje styrelsemöte är att styrelsen får en verksamhetsrapport från generalsekreteraren om vad som har hänt sedan sist. På årets första styrelsemöte fick vi bland annat ta del av:

• Vårt statsbidrag blev mindre än budgeterat, och ett förslag på konsekvenser av detta är på gång.
  • Vår ekonomi under 2016 som helhet ser bra ut och resultatet ser ut att landa på ungefär en halv miljon i överskott. Årsredovisningen är under framtagande.

En annan punkt som alltid finns med är olika rapporter:

Internationellt: Martin och Linda, som är International Commissioners, berättade om vad som är på gång inom det internationella området. Båda våra världsorganisationer har konferenser i sommar. En utlysning av nya vice IC är på gång, och även en resa till Rwanda för att se hur vi går vidare med Amahoro Amani.

Riksskeppsrådet: Gustaf hade besökt mötet och bland annat diskuterat hur deras kompetens kan tas tillvara i både arbetet med verksamhetsplanen men också i arbetet med scouting på vatten.

Scoutledningsträffen: Oscar deltar i planeringen som har dragit igång och platsen kommer vara Lund. Scoutledningsträffen genomförs av NSF och Scouterna och samlar representanter från bland annat distrikt och regionala organisationer för att prata om aktuella frågor.

Folkhögskolan: Arvid och Katarina berättade om styrelsemötet i december och om arbetet med framtagande av en strategi för folkhögskolan.

Under mötet togs också beslut om att avsluta anslutningen till Scouterna för ett antal scoutkårer. Detta är slutet på en lång process som hållit på i ungefär ett och ett halvt år, där målet har varit att säkerställa att alla scoutkårer följer våra gemensamma stadgar och avsluta medlemskapet för kårer som inte bedriver någon verksamhet.

Slutligen hade det inkommit ett antal ansökningar från nya scoutkårer vilket gicks igenom. Detta brukar vara en av de absolut roligaste punkterna!

Efter att alla beslutsunderlag gåtts igenom tillsammans med alla rapporter brukar styrelsemötena avslutas med att beslut tas i alla frågor som behöver någon form av beslut. Detta brukar gå ganska snabbt eftersom diskussionerna redan har varit. Som avslutning på mötet brukar kalender för representation, datum för kommande möten och vad som skall upp på nästa möte tas upp.

Det här inlägget postades i Scouternas styrelse bloggar av oscarsundas. Bokmärk permalänken.