Årets första styrelsemöte

Den 2 februari var det dags för årets första styrelsemöte och därtill det första mötet som den nuvarande styrelsen hade efter överlämningen som skedde i december. Fokus under dagen låg till stor del på information om organisationen och dess olika delar. Personerna i ledningsgruppen berättade om vad de och deras ideella och anställda arbetar med just nu och vad som är på gång framåt. Bland annat fick vi presentationer kring:

Utveckling: Den del av organisationen som arbetar med bland annat program, arrangemang, internationellt, Trygga möten och ett antal olika projekt. Här ingår också de regionala kanslierna.

Service: Här ingår kanslistöd, medlemsservice, försäljning, ekonomi, IT, förvaltning och våra anläggningar.

Kommunikation och insamling: Här ingår Scouternas externa och interna kommunikation, påverkansarbete, rekryteringskommunikation, vår medlemstidning Scout och våra webbplatser.

Scouternas folkhögskola: Här fick vi en historisk bakgrund till att vi har en folkhögskola, och hur Scouterna förhåller sig till denna. I folkhögskolans verksamhet ingår bland annat Ledarskapsön (med alla scoututbildningar), Allmän kurs och Värdebaserat ledarskap.

Jamboree17: Under året genomförs som alla vet Jamboree17. Detta är en stor händelse och möjlighet för rörelsen och arbetet med förberedelserna är i full gång och går snart in i genomförandefas. Superspännande!

Utöver att vi fick en rejäl genomgång i vad som är på gång i rörelsens alla delar så genomförde vi också ett helt vanligt styrelsemöte. Eftersom det var första mötet på året så tog vi bland annat beslut om våra representanter i ett antal andra organisationer. Scouterna är representerade på olika sätt i andra organisationer och de personer som gör detta bekräftas av styrelsen i början av året.

Det här inlägget postades i Scouternas styrelse bloggar av oscarsundas. Bokmärk permalänken.