November i Skatboet

Bild tallar

Förra helgen var det dags för styrelsens tionde möte för året. Det var ett tag sen vi sågs, oktobermötet tog vi över telefon och mötet innan dess var i september på Scoutforum.

Vi sågs på Skatboet i Stockholm och fick sällskap av både folkhögskolans styrelse och Scouternas verksamhetsrevisorer – mycket trevligt! Styrelsen för Scouternas folkhögskola gav oss en kort historielektion över vad som hänt de senaste 70 åren och sedan satte vi oss ner tillsammans och pratade om folkhögskolans nu och framtid. Det är spännande tider, med många nya utbildningar på gång! Vi funderade också på hur Scouterna och folkhögskolan arbetar tillsammans och var vi ska vara om 25 år. Hur kommer det se ut då?

På kvällen blev det hamburgare och kladdkaka (det var ju kladdkakans dag!) och ett bra parti TP, som Monica, Ida och Oscar tog hem med bravur. Monicas kunskap om Sveriges främsta skidåkare 1984 var svår att slå…

TP - bild

Ida och Martin, våra Internationella Commissioners, berättade om vad som händer internationellt. Bland annat så har Hannah Stanton, en svensk scout, varit delegationsledare för WAGGGS under FN-förhandlingarna i september. Det handlade om de nya hållbarhetsmålen, ”Sustainable development goals”, där Hannah deltog i förhandlingarna och arbetade för att flickors roll skulle förtydligas i målen – med gott resultat!

Styrelsen började också diskutera verksamhetsplanen för 2017-2018 – det gäller att börja i tid. Vart är vi på väg och vad behöver vi jobba med? Vi utgick från strategin och funderade på var vi är idag. På bilden ser ni Oscar som utifrån ett diagram försöker förklara vad hans grupp tyckte var viktigast. Det är inga lätta frågor, men fortsätter vi jobba tillsammans kan vi göra storverk!

Bild Oscar VP

Vi ses!

Det här inlägget postades i Okategoriserade, Scouternas styrelse bloggar av linneahagblom. Bokmärk permalänken.