Tillsammans kan vi göra mer!

Att vara scout är att vara en av 50 miljoner människor i världen och mer än 60 000 i Sverige. En av scoutings styrkor är att vi är så olika! När scouting var nytt plockades den upp av både nykterhetsrörelsen och frikyrkor och idag har vi scouter som kompletterar sin verksamhet med olika profiler. Sedan ett par år tillbaka är vi alla en del av Scouterna och i helgen träffades styrelserna för Scouterna, Equmenia, Nykterhetsrörelsens scoutförbund, SALT och KFUK-KFUM scouter.  Det blev spännande diskussioner om vilka vi är, hur vi ska samarbeta och hur framtiden ska se ut. Hos mig väcktes en massa tankar om hur mångfalden kan berika oss i stället för att göra skillnaderna till hinder. Jag vet inte hur det kommer att gå eller var vi hamnar men det var en härlig känsla att scoutfamiljen i Sverige är så varierad.

Under sommaren fick många scouter nya vänner från olika delar av scouting på de Vildaläger som höll runt om i Sverige. Det går fortfarande att läsa om Vilda och se på bilder på http://vilda2014.scout.se för att få inspiration om olika sätt att lära känna nya scoutkårer i närheten!

Det här inlägget postades i Okategoriserade, Scouternas styrelse bloggar av Monika. Bokmärk permalänken.

Om Monika

Jag sitter i Scouternas styrelse och har varit aktiv inom scouterna på olika sätt sedan jag började som miniorscout 1982.