Distriktsstämma och Postkodlotteriet

Vissa veckor är mer intensiva än andra. Min stora energihöjare den här veckan var – tro’t eller ej! – inte främst att vara med och ta emot 7 miljoner kronor från Postkodlotteriet bland kändisar, lotterivinnare och ideella organisationer på Stockholm Waterfront Congress Centre, utan de engagerade diskussionerna med Norra Smålands Scoutdistrikt på Pusta kulle i Huskvarna!

Missförstå det hela rätt – det var en fantastisk upplevelse att vara med och ta emot ett välkommet belopp som gör stor skillnad för vårt arbete inom Scouterna, och att på köpet få prata med anställda och ideella från organisationer som tar emot små eller stora belopp från Postkodlotteriet.

Men när jag jämför det med att få prata strategi med ett gäng positiva scouter från Norra Småland så smäller det högre – för det är ju där, hos er i kårerna som allting händer, det är där allt det vi skapar förutsättningar för med Scouternas intäkter verkligen händer och sker och blir till verklighet. Stort tack för alla era tankar, idéer och diskussioner om inkluderande och mångfald, om vad strategin betyder för er och vad ni behöver göra för att ha bra scoutkårer om tio år! Och ett jättetack för er positiva respons på min närvaro – det värmer och gör att vi i styrelsen satsar hårt på att komma ut och träffa så många av er som möjligt. Lycka till med ombyggnader och arbetsordningar för distriktsstyrelsen!

Det här inlägget postades i Scouternas styrelse bloggar av Inger Ekvall. Bokmärk permalänken.