God jul!

Det har varit en intensiv första månad som ordförande i Scouternas styrelse. Första helgen i december samlades såväl avgående som tillträdande styrelse på Gilwell för en överlämning och uppstart. Det är tryggt att finnas i en organisation där vi är vana vid att se till att saker och ting funkar och en ”gammal” styrelse som är noga med att saker inte ska trilla mellan stolarna.

När den nya styrelsen blev ensamma kvar ägnade vi tid, utöver vårt protokollförda beslutsmöte, att prata en hel del om er alla ute i våra kårer och hur viktigt det är att ha frågor om demokrati, medlemsinflytande och kommunikation högst på agendan, och att såväl kårer, distrikt och samverkansorganisationer känner sig hemma. Det är en tuff uppgift att få 62 000 medlemmar att känna sig sedda och lyssnade på och det som är så häftigt med Scouterna är att jag tror att det är möjligt!

Vi är en ivrig styrelse som genast kastade sig över olika frågor som vi brinner för – allt från distrikt, samverkansorganisationer och medlemsinflytande, till riskhantering och ekonomi. Nu gäller det för oss att prioritera och styra skeppet lugnt och metodiskt när vi arbetar med frågorna. Vi är många händer och huvuden i styrelsen och vi får inte glömma bort att det alltid finns en och samma mottagare i slutändan – ni som kårer – som också ska ”hinna med”. Många av er har säkert knappt hunnit smälta, eller ens sätta er in i, vår nya strategi som vi klubbade på Demokratijamboreen. Vi ser fram emot många samtal och möten i olika former där vi tillsammans får förstå vad strategin innebär för just din scoutkår.

Jag hoppas att ni alla får en skön julledighet när alla kåravslutningar & julbasarer är över. Till mina jultraditioner med scouterna tillhör Scouternas fredsljus. Min tradition började när Gillescouten ”Pricken” för ganska många år sedan nu kom med ljuset till Utmanarlaget jag var ledare för och sedan dess blir det ingen jul utan Fredsljuset. Mitt ljus brinner på min uteplats och ska vidare till två kyrkor i stan, som själva inte bedriver någon scoutverksamhet men som med glädje tar emot ljuset och ger mig möjlighet att berätta om Scouterna.

God Jul och Gott Nytt År till er alla – jag ser fram emot ett spännande 2015!

/Inger

Det här inlägget postades i Scouternas styrelse bloggar av Inger Ekvall. Bokmärk permalänken.