Hälsning från Hongkong

Just nu befinner jag mig på WAGGGS 35:e världskonferens, och i år hålls den i Hongkong. Vi har fem platser på konferensen. Tre av oss från styrelsen är på plats, nämligen jag – Josefine, Ida och Thomas. Dessutom vice international commissioner Hanna och allmänt åsm och kunniga Marie-Louise.

Utöver valen till världsstyrelsen, som ju alltid är intressant, är den största diskussionspunkten WAGGGS nya stadgar.

Vi kan glatt konstatera att WAGGGS verksamhetsplan för kommande tre år följer samma linje som det förslag på strategi för Scouterna som just nu är ute på remiss i landet.Ikväll ska vi gå på international evening och få se vad alla länder vill dela med sig av från sig själva. Från Sverige har vi bland annat med oss ryggsäckar, termosmuggar och märken från Scoutshopen.

Det är grymt att vara omgiven av så många powerkvinnor från hela världen, något som ger mycket energi för att fortsätta arbeta för flickors och kvinnors rättigheter och möjligheter!

Det här inlägget postades i Scouternas styrelse bloggar och märktes , , av Josefine Larsson. Bokmärk permalänken.