Scouterna lär oss ledarskap

Idag har jag varit på studiebesök i Växjö med mitt jobb. Träffade där en kille som varit IT-tekniker på en skola men som bestämde sig för att söka en gruppledartjänst när man omorganiserade hela IT-verksamheten. Jag frågade honom hur det kom sig att han kommit in på ledarskapstanken och han sa att han hade fått mycket ledarskapserfarenhet från andra delar av livet vilket visade sig vara Scouterna. Jag tyckte det var ett ganska kul sammanträffande eftersom han inte alls visste att jag var engagerad i scoutrörelsen. En gemensam punkt men samtidigt en gemensam förståelse. ”Det är kanske där vi ska leta efter framtida ledare?” sa hans kollega och både han och jag intygade att det är en bra idé att kika efter scouterfarenhet vid rekrytering av ledare.

När vi frågar människor på stan om vad de förknippar Scouterna med hamnar inte ledarskap i topp, än. För mig som är väldigt intresserad av kommunikation, varumärke och vad folk därmed förknippar vår organisation med undrar jag hur lång tid det tar innan ledarskap tydligare dyker upp när vi gör undersökningar. När vi gör undersökningar internt bland våra medlemmar kommer däremot ledarskap tydligare upp som en del av scoutrörelsen, men det tar tid att etablera nya perspektiv och nya synsätt. Scouterna har i flera år arbetat med ledarskap, men på senare tid har vi blivit ännu bättre på att formulera det och poängtera att detta är något vi kan.

I helgen har styrelsen möte i Malmö med fullspäckat schema. Vi har telefonmöten innan våra styrelsemöten vilket underlättar vår planering för att hinna med så mycket diskussioner med mera som möjligt, den här helgen tror jag det kommer bli tufft att få ihop schemat ändå. Hoppas ni får en bra scouthelg, passa gärna på att fundera lite över ledarskap!

Det här inlägget postades i Scouternas styrelse bloggar av Lina Rudin. Bokmärk permalänken.