Att tänka på november

Det är ungefär ett halvår kvar till slutet av november. Till det där mörkret, regnet, blåsten, kylan… Men också till värmen i att samla över tusen scouter på samma ställe, som fattar beslut om massor av viktiga saker.

Det är allvarligt talat lite svårt att föreställa sig november nu när det är ljust, (ganska) varmt och jag ser fram emot en eftermiddag på Liseberg. Men jag ägnar förmiddagen åt att förbereda det som ska tas beslut om då. Jag sitter och pillar med handlingar till vårt styrelsemöte i Malmö nästa helg. Det är då vi ska prata verksamhetsplan, budget, strategi, stadgar, policydokument, och andra propositioner styrelsen vill och ska lägga fram.

Därmed kommer vi också alldeles snart kunna presentera vårt förslag till ny strategi för scoutrörelsen åren 2015-2025. Jag är mycket entusiastisk inför detta, och ser fram emot att alla ni ska få chansen att diskutera även denna fas av strategiarbetet. Över att se om vi lyckats fånga upp de tankar och åsikter vi fått från er under arbetets gång och formulerat det som något vi tror att vi kan uppnå. Det ger lite samma kittling i magen som tanken på att jag ska testa Helix idag…

Det här inlägget postades i Scouternas styrelse bloggar och märktes , , , av Josefine Larsson. Bokmärk permalänken.