Supervalåret

Idag är jag en soffliggare. Eller ja, det är faktiskt en solstol jag befinner mig i… Jag tänker inte gå och rösta på hela dagen. Nej, för jag var så ivrig att jag inte kunde hålla mig till idag. I fredags gick jag till Göteborgs stadsbibliotek (det är renoverat och nyöppnat förresten, jag rekommenderar ett besök), fick ut ett nytt röstkort (bra service!), plockade åt mig en valsedel, ställde mig bakom en sån där grön skärm, stoppade valsedeln i kuvertet och avla min röst.

Jag tycker det är nåt speciellt att gå och rösta. Det är en sån direkt påverkan. Något konkret. Och det bästa är att vi får göra om det igen i september!

För många av er som läser bloggen finns ju dessutom ett tillfälle till. I november är det Demokratijamboree igen! Hundratals av oss representerar då våra kårer och fattar beslut tillsammans. Då har ju jag personligen ingen rösträtt, men den som väljs av min scoutkår kommer säkerligen göra ett utmärkt jobb.

Ni pratar väl med era scouter om vad det innebär att få rösta? Kanske är det till och med några av er som går på studiebesök till vallokalerna? Eller som gör en aktiv samhällsinsats och följer med personer som har svårt att ta sig ut själva? Om inte idag, så i höst?

Glad valdag!

Det här inlägget postades i Scouternas styrelse bloggar och märktes , , , , av Josefine Larsson. Bokmärk permalänken.