Vad gör du om tio år?

Jag tänker mig att jag jobbar med något jag trivs med (säkert kommunikation i någon form) bor säkert i Göteborg eller Stockholm och har hittat en lagom nivå för mitt ideella engagemang… Och så drömmer jag om det här:

image

Jag tänker också att jag är del av en scoutrörelse som är ännu lite bättre än idag. Att vi har fortsatt utvecklas positivt, att vi är mycket mer stolta över vår verksamhet – på alla plan, överallt.

Det är spännande att vara med och försöka ta fram en strategi för de kommande tio åren, mest för att jag då inser hur mycket bra vi gör redan nu. Den stora omvälvande förändring vi genomgått i svensk scouting de senaste åren har byggt en grund, och nu ska vi jobba vidare utifrån det.

Det vi behöver jobba på nu är innehållet, inte formen. Hur vi skapar den bästa scoutingen för barn och unga. Hur vi minskar det upplevda avståndet i vad som händer på lokalnivå och på nationell nivå. Hur vi har högt i tak men behandlar varandra med respekt och utan (både bildliga och bokstavliga…) knivar i ryggen.

Jag tror att strategin kommer att hjälpa oss på vägen, det räcker ju att se på hur entusiastiska alla är när det gäller att bidra till strategiarbetet för att tro det!
Nu ska jag ha en helg med scouting ”bara” i formen av lite pappersarbete, inga besök inplanerade. Men ur styrelsen kan ni träffa Malin på NSF:s ordförandesamling i Uppsala, och Martin på KFUM Scouts Förbundsmöte.
Ha en härlig helg!

Det här inlägget postades i Scouternas styrelse bloggar och märktes av Josefine Larsson. Bokmärk permalänken.
  • Johnson

Om inte är du varmt välkommen till oss i Borås Josefin! :)