Nu breddar vi rekryteringen ytterligare!

Scouternas styrelse fokuserar mycket på att sänka trösklarna för engagemang i scoutrörelsen. Det ska bli lättare att bli scout, enklare att bli scoutledare och gå snabbare att starta ny verksamhet och nya projekt.

Eftersom engagemang i Scouterna kan se ut på många olika sätt ser lösningarna också ibland olika ut. Och nu har det kommit till hur Scouterna utser ombud och delegater för deltagande och påverkan i några av de organisationer där vi är medlemmar. Genom våra medlemskap i studieförbund, samarbetsorgan och branschorganisationer kan vi påverka samhället och bli en aktiv röst. Dessa uppdrag är ofta både kul och givande, och bidrar till att ge ny kunskap och utveckla unga och vuxna som får de möjligheterna.

Sedan Demokratijamboreen 2012 har exempelvis våra International Commissioners (IC) i styrelsen öppet annonserat platser till flera av de internationella konferenser och event vi kan delta i genom WAGGGS och WOSM.

Nu fortsätter vi att bredda rekryteringen ytterligare!

Först ut är en öppen utlysning att representera Scouterna som delegat vid studieförbundet Sensus extra årsmöte den 24 maj. Gå in på www.scouterna.se/ideellauppdrag och ansök om en plats!

På sidan med ”Lediga ideella uppdrag” kan du också prenumerera, och få en liten blänkare på mejl när det dyker upp nya möjligheter. Ta den chansen!

Direktlänk till uppdraget som delegat till Sensus årsmöte

Hur jobbar ni för att bredda rekryteringen i er scoutkår eller ert distrikt?

Glad påsk!

/Martin, ordförande

Det här inlägget postades i Scouternas styrelse bloggar och märktes , , , , , , , av Martin Björgell. Bokmärk permalänken.

Om Martin Björgell

Ordförande, Scouterna