En rosa rapport om utbildningar

Rosa. Jag gillar rosa. Jag har ett antal rosa tygkassar från olika sammanhang, men alla kommer de från Scouternas folkhögskola. Och igår när jag kom fram till Strandgården lyste det emot mig från rosa hoodies och utbildningsmaterial. Det ger massor av energi!

image

Utbildardagarna är en viktig årlig händelse för Scouterna. Det är en växande tillställning som lockar många av dem som brinner mest för en av rörelsens viktigaste frågor – våra utbildningar! Därför var det också viktigt för mig att åka dit och hälsa på. Höra vad utbildarna från hela landet har att säga, så att styrelsen får med sig det perspektivet i sitt arbete.

I år är något av det mest diskuterade vår utbildningsutveckling. När det nuvarande ramverket togs fram såg scoutrörelsen i Sverige helt annorlunda ut, men det var det första ramverk som togs fram gemensamt av alla förbund. Nu har det gått några år och det är dags att ta med oss godbitarna och skala bort det som funkar mindre bra. Massor av kloka tankar fördes fram som utbildningsutvecklingsgruppen (finns det ordet i twitterformat?) tar med sig i sitt fortsatta arbete. Väldigt spännande tycker jag!

Värdebaserat ledarskap fanns också på plats. Den utbildningen ligger idag lite vid sidan av ramverket, men det är ju tankar om ledarskap som gäller oss alla – så bra att det sprids inom rörelsen.

Trygga möten och redo för naturen var också med. Vi har så himla många bra grejer vi gör, så mycket kompetens. Men vi måste också fundera hur vi når fler ledare som går utbildningarna. Att vi skapar något som passar för alla. Och att alla inser att vi behöver fräscha upp och få nya kunskaper emellanåt. Vare sig vi är nya eller har varit med i rörelsen i hela våra liv. Mer rosa åt folket!

Det här inlägget postades i Scouternas styrelse bloggar och märktes , , av Josefine Larsson. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>